Markalaşma, yalnızca şirketin adını ve logosunu temsil etmekten çok daha fazlası olan yaptığınız işe bir kimlik sağlamak anlamına gelir.
Şirketinizi markalaştırmak, marka değerlerinizi müşterilerle paylaşmak ve onlarla güvene dayalı ilişkiler kurmak demektir.
Markalaşma, sunduğunuz işi kendinize, müşterilerinize ve tüm paydaşlarınıza nasıl tanımladığınızdır.
Marka kimliği, işinizin neyle ilgili olduğunu ve başkaları için nasıl bir değer ifade ettiğini tanımlar.
Marka bilinci oluşturmanın temel amacı, şirketin rekabette öne çıkmasına yardımcı olmaktır.
İletişim ve teknoloji ve erişilebilirliğin gücünün artması ile tüm pazarlarda rekabet artıyor ve markaların öne çıkarmaları giderek zorlaşıyor.
Pazarlama bütçeniz ve şirketinizin büyüklüğüne bakmadan söyleyebilirim ki, ancak “Doğru Marka Konumlandırma” hedef kitlenizin dikkatini çekmeniz ve kişiselleştirilmiş bir deneyim oluşturmanızda size yardımcı olabilir. Potansiyel müşterilerinizin size daha fazla değer vermesini sağlar, rekabet avantajı elde etmenize yardımcı olur.
Günümüzde pek çok yatırımcı marka konumlandırma / oluşturma ve satış arasındaki doğrudan ilişkiyi ve markalaşmanın satışı etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu göz ardı ediyor. Çoğu zaman müşteriler için markanın imaj maliyeti, ürün veya hizmet maliyetinden daha ağır basar.
1. Farklı Bir Hikayeyle Marka Kimliği Oluşturmak:
Güçlü bir marka stratejisine sahip olmak için markanızın bir amacı, bir hikayesi olmalıdır. Bu hikayeyi cesurca paylaşmak ve bu yolda üretmek markanın temelidir. Marka hikayeniz, amacınızı, değerlerinizi vurgulamalı ve iyi niyetle işinizi yaptığınızı ortaya koymalıdır. Markanızın hikayesini web sitesinde ve iletişim kanallarında paylaşmalısınız.
2. Bir Niş veya Odaklı Hedef Kitle Bulmak:
Şirketler başlangıçta, ürünü ve kendilerini anlatmak için genel iletişim yapar ve bu da yüklü harcamalara neden olur. Ürünlerinizi kime satmaya çalıştığınızı bilmek ürünlerinizi satın almakla ilgilenen niş ve odaklı bir hedef kitle bulmak, onları satış yolculuğuna çekmenizi kolaylaştırır. Hedef pazarı ve kitleyi doğru belirlemek pazarlama planı, pazarlama bütçe optimizasyonu ve satışın daha hızlı artması açışından büyük önem taşır.